Otomatik Boru Bükme Makinası Nelerden Oluşur?

Boru ve Profil Büküm Makinası, boru bükücü veya profil bükücü olarak da adlandırılan, boruları veya profilleri kalıcı olarak istenen şekillerde oluşturmak için tasarlanmıştır. Boru bükme işlemleri, bağlı bükme veya bükülmeden bükme şeklinde sınıflandırılabilir ve bu işlemlerde ısıtma veya soğuk şekillendirme söz konusu olabilir. Sınırlayıcı tip boru bükmede, borular veya tüpler özel kalıplarla şekillendirilir.

Boru ve Profil Büküm Makinası, boru bükücü veya profil bükücü olarak da adlandırılan, boruları veya profilleri kalıcı olarak istenen şekillerde oluşturmak için tasarlanmıştır. Boru bükme işlemleri, bağlı bükme veya bükülmeden bükme şeklinde sınıflandırılabilir ve bu işlemlerde ısıtma veya soğuk şekillendirme söz konusu olabilir. Sınırlayıcı tip boru bükmede, borular veya tüpler özel kalıplarla şekillendirilir.

Düz borular, benzersiz profiller oluşturmak için kalıplarla tek veya çoklu büküm yapmak için otomatik bir boru bükme makinesi kullanılarak bükülebilir. Forma bağlı bükme, presle bükmeyi ve döner çekme bükmeyi içerir. Bu boru bükme yöntemleri, karmaşık şekiller üretebilir. Öte yandan, 3 silindirli itme bükme dahil serbest biçimli bükme, iş parçalarını kinematik olarak oluşturur. Sonuç olarak, bükme profili bükme takımı geometrisine bağlı değildir.

Otomatik Boru Bükme Makinası Nasıl Çalışır?

Tipik olarak, Boru ve Profil Büküm Makinası, stok malzeme tüplerini veya borularını kalıba bastırmak için mekanik kuvvet kullanır. Malzemeler, kalıbın tasarlanan şekline uyması için itilecektir. Borular veya borular genellikle yerinde sıkıca tutulur, diğer yandan uç, kalıbın etrafında dönecek şekilde kontrol edilir. Stok malzemeyi merdanelerden geçirip istenilen eğrilere bükmek gibi şekillendirme yöntemleri de vardır. Bazı otomatik boru bükme makinelerinde, parçaların çökmesini önlemek için stok malzemelerin içine mandreller yerleştirilir.

Otomatik boru büküm makinelerinde kırışıkların giderilmesi için parçalara uygulanan kuvvetler sırasında boruları gergin tutmakla görevli silici kalıplar bulunmaktadır. Otomatik boru bükme makinelerindeki bileşenler hakkında daha fazla bilgi daha sonra tartışılacaktır.

Otomatik Boru Bükme Makinasının Yapısı

Otomatik boru bükme makineleri imalatının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi ile makine elektromekanik olarak çalışmaktadır. Otomatik boru bükme makineleri genellikle pnömatik, hidrolik tahrikli veya elektrikli servo motorlarla çalıştırılır. CNC kontrollü boru bükücüler, çiftçilik operasyonları ile birlikte boruları yönlendirmek ve şekillendirmek için presler ve silindirler kullanır.

Güvenilir bükme makineleri, daha hızlı şekillendirme üretimi gerçekleştirebilir ve daha iyi tutarlılık sağlar. Ayrıca her ölçekte çizgi oluşturma hatalarını ortadan kaldırır. Otomatik boru bükme makinelerinin önemli bileşenleri arasında büküm kalıbı, kelepçe kalıbı, basınç kalıbı, silici kalıplar ve mandrel bulunur. Aletlerin çoğu, daha uzun ömürlü olması için sertleştirilmiş çelikten yapılmıştır. Bununla birlikte, kalıpların malzemelerde hasara veya çizilmeye neden olabileceği durumlarda alüminyum gibi daha yumuşak alaşımlar kullanılır.

  • Bükme Kalıbı: Döner çekmeli boru bükme makinelerinde en hayati bileşenler olan büküm kalıpları, otomatik boru büküm makinelerinde kullanılan büküm kalıplarına yarıçaplı kalıplar veya büküm kalıpları da denilmektedir. Çelik boru büküm kalıbına kenetlenecek ve çekme işlemini gerçekleştirecektir.
  • Kelepçe Kalıbı: Kelepçe kalıpları, stoku bükme kalıplarına itmek ve malzemenin kaymasını önlemekten sorumludur.
  • Basınç Kalıbı: Otomatik boru bükme makinelerindeki basınç kalıpları, stok malzemenin büküm kalıbının modelini takip etmesini sağlayabilir.
  • Silecek Kalıbı: Silici kalıplar çoğunlukla alüminyum ve pirinç gibi daha yumuşak alaşımlardan yapılır, alaşımlar kalıbın çizilmesini veya bükülen çelik borulara zarar vermesini önleyebilir. Silecek kalıbının amacı, stokun iç yüzeylerinde tümsek oluşumunu önlemektir. Otomatik boru bükme makinesinde sıyırıcı kalıplar, büküm öldükten hemen sonra çalışır, bükümden hemen sonra yüzeyleri düzleştirir, bu da kırışmaya neden olabilir.
  • Mandrel: Alüminyum veya çelik boruları otomatik boru bükme makinesinde bükerken, bu tür zor işler için mandrel gereklidir. Daha küçük yarıçaplı veya daha sert yüzeylere sahip bazı malzemeler oluştururken, stok malzemelerinin çökmesini önlemek için mandreller yardımcı olabilir.

Farklı Tip Otomatik Boru Bükme Makinası

  • Bükme Tipine Göre: Soğuk boru ve tüplerde kullanılan klasik bükme yöntemleridir. Kalıp, stok malzemesine bastıracak ve aletin şekline uyması için zorlayacaktır. Malzemelerin iç desteği olmadığı için şekillerin deformasyonunda oval kesit oluşabilir. Pres boru bükme işlemi genellikle, operatörün çelik boruların tutarlı bir enine kesitine ihtiyaç duymadığı durumlarda kullanılır.
  • Döner Çekme Bükme: Bu tip boru bükme teknolojisi, kalıp setlerinin tutarlı bir CLR, merkez hattı yarıçapına sahip olması nedeniyle çok daha hassastır. İndeksleme plakasıyla birlikte sunulan döner çekmeli otomatik boru bükme makinesi, çerçeveler, otomotiv parçaları, tutamaklar, korkuluk üretimi vb. gibi uygulamalar için çok popülerdir. Bir CNC sistemiyle, kritik bükümleri ve yüksek performansı gerçekleştirmek için karmaşık ve sofistike takımlar sağlayabilirler.
  • Rulo Bükme: Çelik borular, malzemelere basınç uygulayan ve kademeli olarak bükerek profilleri oluşturan bir dizi rulodan geçirilecektir. Bu bükme yöntemi, uzun boru şeritlerini ve uzun yumuşak kıvrımları işlemek için çok idealdir. Rulo bükme makineleri, stok malzemesinin enine kesitinde yalnızca çok az deformasyon üretir.
  • İndüksiyon Bükme: Endüksiyon bükme, daha büyük yarıçaplı parçalar, ince duvarlı borular, kısa yarıçaplı dirsekler vb. için çok çeşitli uygulamalar için kullanılır. İndüksiyon bükme makinesi mandrel gerektirmez. İndüksiyon bobini, bükülme noktasında stok malzemelerinin küçük bir bölümünün etrafına yerleştirilecektir. İstenilen açılarda yüksek hassasiyette bükümler sağlayabilirler. Bu tip otomatik boru bükme makinesi ile doğru makaralar kolayca üretilebilir.
Reservation
OSB 8. sokak No: 27, 38070 Melikgazi/Kayseri
+90 535 570 76 36
WhatsApp WhatsApp
Telefon +90 535 570 76 36
Email info@devedijital.com
Adres
OSB 8. sokak No: 27, 38070 Melikgazi/Kayseri
X
BİZ SİZE ULAŞALIM
Telefon numaranız kimseyle paylaşılmaz